Vanaf € 45 geen verzendkosten. Verzending binnen 1 - 4 dagen, afhankelijk van product.

Alles over rose gouden sieraden

Rose goud is momenteel een populaire keuze voor sieraden en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het is een tijdloze en elegante kleur die zowel casual als formeel gedragen kan worden. In dit artikel zal ik meer vertellen over de geschiedenis van rose goud, hoe het wordt gemaakt en waarom mensen er zo van houden. 

Geschiedenis van rose goud

Rose goud is niet nieuw in de wereld van sieraden. Het werd voor het eerst gebruikt in Rusland in de 19e eeuw en stond bekend als 'Russisch goud'. Dit was echter geen pure roze kleur, maar eerder een mix van goud en koper die een roze tint gaf. In de jaren 1920 werd rose goud populair in de Verenigde Staten en Europa. De populariteit ervan bereikte zijn hoogtepunt in de jaren 1940 en 1950 en sindsdien is het een tijdloze keuze gebleven.

rose gouden enkelbandje

Hoe wordt rose goud gemaakt?

Rose goud wordt gemaakt door een legering van goud en koper te creëren. De verhouding van goud tot koper bepaalt de kleur van de legering. Hoe hoger het kopergehalte, hoe rozer de kleur van het goud zal zijn. Meestal wordt er 75% goud en 25% koper gebruikt om rose goud te maken, maar dit kan variëren afhankelijk van de gewenste tint. Om de kleur te behouden wordt het sieraad meestal verguld met een dunne laag 14 karaat roségoud.

Waarom houden mensen van rose goud?

Er zijn veel redenen waarom mensen van rose goud houden. Een van de redenen is dat het een veelzijdige kleur is die bijna elke huidtint flatteert. Het past ook goed bij andere kleuren, waardoor het gemakkelijk te combineren is met andere sieraden en outfits. Daarnaast heeft het een romantische uitstraling en wordt het vaak geassocieerd met liefde en passie. Rose gouden sieraden hebben een vintage uitstraling die zowel tijdloos als modern is, en zijn daarom een populaire keuze voor verschillende soorten gelegenheden.

Het is duidelijk dat rose goud een populaire keuze is voor sieraden. Het heeft een tijdloze uitstraling en past goed bij verschillende outfits en gelegenheden. Bovendien is de kleur gemakkelijk te combineren met andere sieraden en accessoires, waardoor het een veelzijdige keuze is.

Rose gouden sieraden bij Enkelversiering.nl

teenring rose goud feather

Als je op zoek bent naar mooie rose gouden enkelbandjes en teenringen, neem eens een kijkje in onze webshop. Een van de producten die je niet mag missen, is de 'Rose Gold Plated Teenring Feather'. Deze teenring heeft een prachtig ontwerp met een veer. Ook het 'Enkelbandje RVS Rose Goud met Muntjes' is een echte aanrader. Dit enkelbandje heeft een minimalistisch design met kleine muntjes en is geschikt voor elke gelegenheid.

Kortom, rose goud is een prachtige keuze voor sieraden en een tijdloze kleur die nooit uit de mode zal raken. Of je nu op zoek bent naar een enkelbandje of een teenring in rose goud? Deze vind je bij ons.

xxx- Inge