Vanaf € 45 geen verzendkosten. Verzending binnen 1 - 4 dagen, afhankelijk van product.

De oorsprong en werking van Amazoniet

amazoniet kralen

Een paar weken geleden heb ik leren enkelbandjes met amazoniet natuursteen kralen toegevoegd aan de webshop. In deze blog vertel ik je meer over dit bijzondere natuurproduct.

Wat is amazoniet?

Amazoniet, ook wel Amazonesteen genoemd is een veldspaat. Een veldspaat is een gesteente vormende mineraal. Er bestaan heel veel verschillende soorten veldspaat.

Waar komt de naam amazoniet vandaan?

De naam is verwant met de Amazonerivier. Hier werd vroeger een groene steen gewonnen en men dacht dat dit de amazoniet was. Het blijkt om een andere soort steen te gaan, maar de naam is blijven bestaan.

amazoniet

Waar wordt amazoniet gewonnen?

Het meeste amazoniet komt uit Rusland. Hier zit het in graniet. Maar meer recentelijk is amazoniet ook gevonden in Amerika, Colorado.

Hoe komt amazoniet aan zijn kleur?

Amazoniet heeft een prachtige groen/blauwe kleur. Dit komt door de aanwezigheid van lood in de steen. Deze kleur wordt helder door de steen te polijsten.

Waar wordt Amazoniet voor gebruikt?

Al sinds de steentijd wordt amazoniet teruggevonden in schatten. Zo werd in het oude Egypte de steen gebruikt in kralen en Amuletten. Zo werd ook bij het graf van Tutachamon sieraden gevonden gemaakt van amazoniet. De Egyptenaren waren dol op deze steen, ze zagen in de kleur, de kleur van de Nijl terug. Nog steeds zijn mensen (waaronder ik) dol op sieraden waarin amazoniet is verwerkt.

De werking van amazoniet?

Aan deze steen worden verschillende krachten toegekend. Het zou zowel fysieke klachten helpen verminderen zoals, haaruitval, jeuk en schimmelinfecties. Maar geeft ook verlichting bij Artrose, reumatische pijnen en migraine.

Daarnaast zou de steen ook helpen bij emotionele issues, zo heeft het een kalmerende werking bij stemmingswisselingen, verdriet en zorgen.

Enkelbandje met Amazoniet en leer

Enkelbandje met amazoniet, ideale cadeautip!

Heb jij een vriendin die het wat zwaarder heeft omdat ze bijvoorbeeld een verdriet te verwerken heeft of iets traumatisch heeft meegemaakt, dan is een sieraad met amazoniet een perfect cadeau om te geven. Ten eerste omdat het er prachtig uitziet, maar vooral vanwege de werking van Amazoniet.

Enkelbandje met amazoniet kopen?

Ben jij helemaal enthousiast geworden over dit prachtige natuurproduct? En wil jij een enkelbandje met amazoniet kopen?. Wij hebben er één in de collectie. Gemaakt van leer en kralen van amazoniet. 

xxx- Inge