Vanaf € 45 geen verzendkosten. Verzending binnen 1 - 4 dagen, afhankelijk van product.

Kan mijn enkelbandje tegen (zee) water? Update: juli 2022

Je wilt jouw enkelbandje gewoon dragen als je op het strand bent en niet uit doen als je even de zee in gaat. Maar is dat er wel goed voor? Verkleurt hij dan niet? Ik heb zelf de proef op de som genomen en een hele week dezelfde bandjes gedragen. In deze blog deel ik het resultaat met je.

Welk enkelbandje heb ik getest?

enkelbandjes combineren

Ik heb zelf twee enkelbandjes getest en familie heeft een ander enkelbandje uitgetest. Want ik heb ze niet alle 90 uitgeprobeerd. Zoveel krijg ik er niet rond mijn enkels. 😊Onderstaande enkelbandjes zijn getest:

  Welke omstandigheden hebben de enkelbandjes doorstaan?

  enkelbandje op het strand

  De eerste twee enkelbandjes heb ik zelf op vakantie een hele week gedragen. Ik ben een week op het strand geweest. Dus iedere dag met mijn voeten in het zand en door het zoute water. Natuurlijk douchen na het zwemmen!

  Een ander enkelbandje van zilver (925s) is al een hele zomer om hetzelfde been. De persoon in kwestie gaat er mee slapen en staat ermee op. Dit zilveren enkelbandje is 6 weken lang in het zwembad geweest en gaat ook mee onder de douche en naar bed.

  Aanvulling juli 2022: Nog steeds is er niks te zien aan dit zilveren enkelbandje, het gaat nu voor de tweede zomer hele dagen aan en het blinkt nog prachtig. 

  enkelbandje in de zee

  Hebben de enkelbandjes deze invloeden doorstaan?

  In één woord: Jazeker! Wat mij betreft zijn ze met vlag en wimpel geslaagd. Aan alle drie de enkelkettingen in niks te zien. Geweldig toch?
  Dus adviseer ik nu om je enkelbandjes aan te laten bij het zwemmen? Nee en Ja…
  - Nee, omdat de leverancier het niet adviseert. Dus het kan zijn dat kralen verkleuren of het chloor het zilver aantast. Misschien zit er nog zand aan maakt dat de kralen dof. Ook zijn shampoo en zeep geen goede vriendjes van sieraden.
  - Ja, ik wil dat mijn enkelbandjes gezien worden! Hoe leuk is het om je strandoutfit compleet te maken met een enkelsieraad? Dus ik doe ze liever niet uit. Het risico dat ik loop neem ik bewust. Oké misschien verkleuren ze sneller of worden ze sneller dof, dat neem ik voor lief! Ik kan ze showen en als ze niet meer mooi zijn dan bestel ik toch gewoon nieuwe?

  Kun je zwemmen en douchen met een enkelbandje?

  Ik geef geen garantie dat jouw enkelbandje nog in perfecte staat blijft, maar als je het mogelijke risico voor lief neemt, dan zeg ik: Zwemmen kan hoor, laat zien die prachtige enkels!

  Nieuw in 2022: Enkelbandjes van stof

  zwemmen met enkelbandje

  Dit jaar hebben we ook stoffen enkelbandjes in de collectie. Voor maar 6,99 euro kun je kiezen uit diverse kleurtjes. Zo'n stoffen enkelbandje draag ik nu zelf al een paar weken dag en nacht. Ten eerste zit het heerlijk, je voelt het nl niet zitten. En ook hiermee kun je zwemmen, douchen etc. Mijn dochter draagt er ook zo eentje en is bijna dagelijks in het zwembad te vinden. Omdat ze vaak vergeet haar enkelbandjes aan te doen 's morgens is deze ideaal voor haar. 

  Dus op naar het strand en het zwembad en laat je enkels zien! 

  En zeg er vooral even bij waar je de enkelbandjes hebt gekocht. 😊

  XXX- Inge