Vanaf € 45 geen verzendkosten. Verzending binnen 1 - 4 dagen, afhankelijk van product.

Miyuki en Rocailles wat zijn dat?

Heb jij het ook al zien staan bij sieraden? Met gekleurde rocailles, gemaakt van Miyuki kralen. Ook in de webshop van enkelversiering zie je het staan. Wat is dat eigenlijk?

rocailles groen

Wat zijn rocailles?

Rocailles is het franse woord voor rotstuin. Een rocaille is ook een kunstzinnig grotwerk wat in de 18e eeuw in tuinen werd aangelegd om de tuin een landelijk karakter te geven. Deze rocaille was opgebouwd of versierd met steentjes of schelpen. en ook de Europese kunststijl Rococo ontleend er zijn naam aan het staat dan voor de schelpachtige versieringen waar deze stijl bekend om staat.

enkelbandje van gekleurde rocailles en zilveren muntjes

Maar wat zijn rocailles in enkelbandjes

Rocailles is inmiddels een verzamelnaam voor kleine kraaltjes geworden. In de webshop hebben we enkelbandjes met rocailles van glas maar ze kunnen ook van keramiek of metaal zijn. Ze zijn ideaal te gebruiken voor fijne en minimalistische sieraden. Een andere naam waaronder ze bekend staan is seed beads of borduurkralen. Ook zijn enkelbandjes van rocailles superleuk te combineren met enkelbandjes van bijvoorbeeld roestvrij staal.

Enkelbandjes van Miyuki kralen

enkelbandje miyuki kralen en zoetwaterparels

Miyuki is één van de oudste Japanse fabrikanten van rocailles. Het is een ronde kraal en ze zijn van uitstekende kwaliteit. De kraaltjes zijn vrijwel allemaal gelijk van vorm en de kleur zit al in de kraal gemengd, waar het bij gewone rocailles vaak een verflaagje betreft. Ze gaan dus ook langer mee. Misschien ken je het bekende zusje de delica kraal wel? Deze is cilindervormig en zie je ook vaak terug in sieraden.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een enkelbandje met Miyuki kralen?

We hebben een aantal enkelbandjes met deze kralen in de webshop. Wacht je van een fijn enkelbandje met miyuki kralen en zoetwaterparels? Zowel voor volwassenen, extra lang als voor kinderen, gemakkelijk verstelbaar door de schuifknoop. Deze is er in de kleuren turquise green, roze, wit, light peach en lila.

xxx-Inge