Vanaf € 45 geen verzendkosten. Verzending binnen 1 - 4 dagen, afhankelijk van product.

Producten toevoegen aan de webshop

Vorige week konden jullie lezen over het inkopen van enkelbandjes. Deze week zijn er weer een paar nieuwe bandjes online gekomen. In deze blog vertel ik je wat ik allemaal moet doen voordat er een enkelbandje in de shop staat.

Uitpakken van de bestelling
Het allerleukste is het uitpakken van de bestelling. Het ene pakket is de andere niet. Maar sommige leveranciers maken een feestje van de bestelling. Leuk verpakt en met kaartjes erbij. Dat is natuurlijk superleuk om te delen op social media dus dat uitpakken dat film ik eerst. Daarna controleer ik de bestelling.

Productfoto’s maken van de enkelbandjes
Voordat ik het enkelbandje toevoeg aan de site moet ik een foto hebben. Van sommige enkelbandjes zijn er foto’s van de leverancier die goed te gebruiken zijn. Maar dat is niet altijd het geval. En daarnaast wil ik er ook graag mijn eigen ‘draai’ aan geven. Ik heb een klein foto-tentje aangeschaft en een statiefje voor mijn gsm. Daarmee probeer ik de enkelbandjes te fotograferen met een mooie witte achtergrond. Dat is best nog een gepuzzel. Je hebt te maken met witbalans en sluitertijd. Je wil ook niet dat ze overbelicht zijn. De zilveren enkelbandjes (925s) zijn zeer fijn en vallen soms bijna weg tegen de achtergrond, een gouden enkelbandje gaat dan weer wat gemakkelijker. Maar daarnaast wil ik ook graag foto’s waarbij je ziet hoe een enkelbandje valt. Hoe staat zo’n enkelbandje met schelpjes nu? En past dat gouden enkelbandje met kraaltjes wel bij een sneaker. Mijn dochter Merel is een dankbaar model en helpt me er graag mee. Maar foto’s van volwassenen met een enkelbandje is wat lastiger. Binnenkort maar eens met een model naar het strand. Nu nog op zoek naar een voetmodel 😊 Gelukkig geven ze de komende week lekker weer af. Want foto’s maken in de regen is geen goede reclame.

foto maken van gouden enkelbandje met facet steentjes

Enkelbandje toevoegen aan de webshop
Als de foto’s klaar zijn, dan ga ik naar de ‘achterkant’ van de webshop. Daar voeg ik een nieuw product toe. Ik zorg voor een duidelijke titel en een beschrijving. Ik vind het belangrijk dat er bij de enkelbandjes een duidelijk omschrijving staat. Dus ik vertel van welk materiaal ze gemaakt zijn. Sommige mensen kunnenin verband met een allergie alleen echt zilver verdragen of willen graag sieraden van rvs/stainless steel. Ook vermeld ik wat de afmeting is. Ik meet ik alle bandjes na met een meetlat of centimeter. In – en exclusief het verlengkettinkje of de schuifknoop. Ik voer ook de voorraad in en natuurlijk de verkoopprijs.   

Product collecties
Als laatste wil ik er voor zorgen dat de producten in de juiste collectie terechtkomen. Dat de enkelbandjes voor meisjes ook te vinden zijn onder de kidscollectie. En dat de enkelbandjes met een fijn schakeltje of bandje te vinden zijn onder de collectie fijne enkelbandjes. De product collecties van deze site zijn op dit moment:
- Enkelbandjes voor kids
- Enkelbandjes voor volwassenen
- Enkelbandjes met schelpjes
- Fijne enkelbandjes
- Enkelbandjes van echt zilver (925s)
Enkelbandjes van het Nederlandse merk Boho Beach
- Enkelbandjes van het Nederlandse merk Bazou

Op die manier wil ik het voor de bezoeker makkelijk maken om dat enkelbandje te vinden waarnaar zij op zoek is. Hiervoor krijgen alle enkelbandjes een ‘tag’ waarmee ze automatisch in de desbetreffende collectie terecht komen. Zo komen de enkelbandjes met de tag schelp in de collectie enkelbandjes met schelpjes. En de enkelbandjes met de tag Boho in de collectie van het Nederlandse merk Boho-Beach.

Je hebt nu een klein beetje een idee welke werkzaamheden er komen kijken bij het toevoegen van nieuwe enkelbandjes aan de webshop. Volgende week ga ik wat vertellen over social media.

xxx- Inge

Wil jij ook een enkelbandje kopen? Bekijk dan de hele collectie. Misschien zit er iets voor je tussen.