Vanaf € 45 geen verzendkosten, binnen 1 tot 2 dagen verzonden.

Welke maat enkelbandje of enkelketting moet ik kiezen?

Hoe lang moet een enkelbandje zijn?

Goede vraag, want je nieuwe enkelbandje moet wel passen natuurlijk. Er is niks vervelender dan dat jouw prachtig enkelbandje steeds in je sneaker hangt. Naast dat je enkelbandje dan niet zichtbaar is, zit het ook helemaal niet lekker. Het beste is om je enkel even op te meten om zo te bepalen welke maat je het beste kan nemen. 

Hoe meet je de omtrek van je enkel?

Het makkelijkste is om met een flexibele centimeter de enkel op te meten tot net boven de enkelknobbel. Je kan ook een touwtje pakken en deze daarna opmeten met een liniaal. Tel bij deze afmeting 1 tot 2 centimeter op. Hiermee voorkom je dat het enkelbandje te strak gaat zitten en creëer je een beetje speling.

Kies je voor een verlengkettinkje of voor een schuifknoop enkelbandje?

Natuurlijk kies je in eerste instantie een enkelbandje dat je mooi vindt. Bij alle enkelbandjes in de webshop staat de afmeting duidelijk vermeld. Omdat ieder bandje verstelbaar is, zie je een minimum afmeting maar ook een maximum.

Waar moet je op letten bij een verlengketting? Deze kan bijna nooit kleiner dan vermeld in de omschrijving. Het slotje moet je ergens aan vast kunnen maken. In sommige gevallen kun je het slotje ook door een schakeltje van de enkelketting steken, als het bandje niet te fijn is. Maar meestal lukt dit niet.

Voorbeeld: Enkelbandje tropical turqouoise met een verlengkettinkje 

Waar moet je op letten bij een schuifknoop

Een schuifknoop houd je vast aan de knoop, je trekt vervolgens één voor één aan de bandjes of het touwtje. Een enkelbandje met een schuifknoop moet over de voet worden aangetrokken. Dit moet wel passen natuurlijk. Je meet in dit geval het breedste gedeelte van de voeten kijkt of je het bandje hier langs kan aantrekken. Als je twijfelt of het lukt, probeer het dan met een touwtje. Knoop deze vast op de breedste maat van het gewenste enkelbandje en kijk of je het touwtje over je voet kan aantrekken. Bij het aansnoeren van een enkelbandje met een schuifknoop houd je de knoop weer tussen duim en wijsvinger vast en trek je de koordjes één voor één aan.

enkelbandje met een schuifknooop
Voorbeeld enkelbandje 'Brown Stones' met een schuifknoop.

Welke afmeting enkelbandje kies ik voor een kind?

In de webshop is een aparte collectie voor kinderen opgenomen. In deze collectie staan enkelbandjes met een afmeting die verstelbaar zijn tot 22 centimeter. Dat wil niet zeggen dat ieder kind elk bandje past uit deze collectie. Heeft jouw dochter smalle enkels? Dan past zij geen enkelbandje dat niet kleiner kan dan 22 centimeter. Ook bij kinderen kan het veel uitmaken welke maat je kiest. Hier geldt hetzelfde, meet het enkeltje even op om teleurstellingen te voorkomen.

Hebben jullie ook extra lange enkelbandjes?

Jazeker! Om het shoppen voor dames met brede enkels gemakkelijk te maken is er een speciale collectie extra lange enkelbandjes in de shop. Zodat je gemakkelijk kan zoeken tussen de enkelbandjes die jij past en hoef je niet ieder enkelbandje te checken op de maat. Je vind de extra lange enkelbandjes collectie hier.

Toevoeging: Sinds kort hebben we ook verlengkettinkjes te koop. Hiermee kun je eenvoudig een enkelbandje een stukje langer maken, ongeveer 8 cm. Als je een extra lang enkelbandje zoekt kun je nu ook kijken bij de bandjes waarvan je eerst dacht dat ze te kort waren. Super toch? De verlengstukjes kunnen alleen enkelbandjes langer maken die een ketting als sluiting hebben, uiteraard werkt dit niet bij de schuifknoopbandjes.

Wat als meten niet mogelijk is?

In het geval dat je niet kunt of wilt meten omdat het bijvoorbeeld een cadeautje is, dan kun je ongeveer onderstaande afmetingen aanhouden:

Leeftijd

Afmeting enkelbandje

8 tot 12 jaar

15 tot 20 cm

12 tot 16 jaar

18 tot 22 cm

16 jaar en ouder

20 tot 26 cm

Extra lang

27 tot 32 cm

Deze tabel is slechts een indicatie er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je vragen over de afmeting van een enkelbandje? Stuur me gerust een berichtje!

XXX- Inge