Vanaf € 45 geen verzendkosten. Verzending binnen 1 - 4 dagen, afhankelijk van product.

12 momenten om trots op te zijn.

De webshop is nu ruim 3 maanden live. In deze blog een update over de afgelopen tijd, ik deel graag de 12 momenten waar ik trots op ben. En antwoord op de vraag, is een enkelbandje een seizoensproduct? Ik ben benieuwd naar jouw mening.

Het is rustiger, zijn enkelbandjes een seizoensproduct?

wit enkelbandje met zoetwaterparels en miyuki kralen

De laatste 2 weken is het rustiger in de webshop, minder bezoekers, dus automatisch ook minder bestellingen. Ik merk het ook aan mijn advertenties op Google, hier komen ook minder bezoeken uit, vergeleken met enkele weken geleden. Dat kan enerzijds met de vakantie te maken hebben, maar natuurlijk ook met de toch niet geweldige zomer. Of omdat het ‘seizoen’ misschien al een beetje voorbij is. Want enkelbandjes worden nu eenmaal meer in de zomer gedragen dan in de winter. Wat denk jij, welk van deze drie is de grootste oorzaak van de dip?

enkelbandje onder een lange broek

Enkelbandjes dragen onder een lange broek

Maar toch, juist onder een lange broek waarvan de pijpen een beetje zijn opgerold, is een enkelbandje ook geweldig leuk. Het maakt de boel net een beetje vrolijker en je creëert er je eigen stijl mee. Maar je ziet nu ook veel de zogenoemde flair-broeken, lange broeken met wijde pijpen, daaronder kun je niet gemakkelijk een enkelbandje dragen. Dat is wat anders dan een armbandje, die kun je altijd dragen.

Laarsjes in de mode

Maar wat ik ook veel heb gezien deze zomer zijn laarsjes of zeg maar gerust stoere dr. Martens boots  onder jurkjes. Tja en een enkelbandje gaat nu eenmaal niet samen met een laars. Dus ook die mode werkt een beetje tegen. Het beste voor mij is een stralende zomer, die al begint in maart waarin iedereen sandalen en slippers draagt. 😊 Dus ja, ik denk dat enkelbandjes seizoensproducten zijn. Maar ik ga mijn best doen om jullie te verleiden om ook in de winter eens na te denken over een enkelbandje.

Wat heb ik gerealiseerd de laatste weken; 12 momenten om trots op te zijn.

Het is altijd goed om in rustige periodes even te kijken naar wat je wél al hebt bereikt en waar ik trots op kan zijn. Oké even een opsomming van jippie-momentjes. 🥳

 • Binnen 2 weken een webshop gemaakt en live gezet.
  blog enkelbandjes xl
 • Gestart met 48 producten. Inmiddels 95 actieve producten en 7 inactieve (omdat deze niet meer te bestellen zijn).
 • Gestart met een categorie voor kinderen. Hiermee staat enkelversiering al een geruime tijd op nummer 1 bij de zoekresultaten in google.
 • Iedere dag een Instagram en/of Facebook bericht geplaatst.
 • Meer dan 1400 volgers op Instagram.
 • Honderden product en sfeerfoto’s gemaakt op verschillende plekken.
 • Voor het eerst Tik Tok filmpjes gemaakt. (best lastig)
 • Meer dan 240 enkelbandjes ingepakt en verkocht en 0 geretourneerde enkelbandjes of klachten.
 • Getest met facebook/instagram en Google advertenties.
 • Iedere week een nieuwe blog geplaatst.
 • Mezelf verdiept in diverse materialen zoals, zilver, amazoniet en parels
 • Begin juli de nieuwe categorie ‘extra lange enkelbandjes’ bedacht en aangemaakt en binnen 2 weken stond ik met deze zoekwoorden op nummer 1 in google.
 • Een administratie opgezet en de eerste btw aangifte gedaan.
 • Alles wat ik heb verdiend terug in nieuwe enkelbandjes en marketing (naamsbekendheid) gestoken en geen euro hiervan gehouden.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar best een lijst om trots op te zijn. Een lijst die ik ga aanvullen met nog veel meer bullits. Want eigenlijk ben ik nog maar net begonnen en het moeilijkste van een webshop is volhouden. De eerste jaren kosten nu eenmaal veel tijd. Dat betekent dat ik moet accepteren dat ik nu een rustige periode in ga en dat ik volgend voorjaar en zomer weer lekker ga knallen. En ondertussen zit ik niet stil. Ik heb nog veel ideeën om de webshop beter te maken.

Eerst nog even een weekje vakantie vieren aan ons eigen Zeeuwse strand. Dat wordt iedere dag strandfoto’s spammen op social media 😉. Wees niet bang, de bestellingen worden gewoon opgestuurd! Ik heb een geweldige vervanger gevonden.

xxx-Inge